Výbuch v Turecku si vyžiadal straty na životoch. Úrady hovoria o teroristickom útoku

Prípad sa stal pred vchodom do spoločnosti Turkish Aerospace Industries, ktorá sa nachádza približne 40 km od hlavného mesta.

Gak-C1NXwAA9t0Z Výbuch pred vchodom do spoločnosti Turkish Aerospace Industries Foto: X

Pred sídlom leteckej spoločnosti neďaleko Ankary došlo k výbuchu. Minister spravodlivosti Yılmaz Tunč informoval, že prokuratúra v Ankare začala udalosť vyšetrovať ako teroristický útok.

Minister vnútra krajiny Ali Yerlikaya napísal na sociálnej sieti X: „Bohužiaľ, máme straty na životoch a zranených ľudí.“ Podľa miestnych médií bolo počuť streľbu.

Na miesto vo štvrti Kahramankazan vyslali sanitky a vojakov. Zamestnancom nariadili, aby sa ukryli do bunkrov. Televízia CNN Türk informovala, že teroristom sa podarilo preniknúť do areálu spoločnosti. Zverejnila aj zábery ozbrojencov, ktorých zachytili bezpečnostné kamery.

(mja, tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok