Šimečka spúšťa masívnu kampaň proti vláde Fica: Tlač vlastných novín aj výjazdové rokovania

Predseda Progresívneho Slovenska (PS) zdôraznil, že "táto vláda ničí ľuďom na Slovensku životy" a je len hŕstka ľudí, ktorí si vďaka tejto vláde polepšili.

Snímka obrazovky 2024-10-18 o 12.06.47 Michal Šimečka. Foto: TASR/Jaroslav Novák

„Neplnia vlastné sľuby, nevedia vládnuť, minimálne, stabilne a bez hádok, drží ich pokope len frustrácia, pomsta, snaha o ochranu vlastných ľudí. Akoby ich už naozaj nespájalo nič,“ zdôraznil Michal Šimečka.

Medzitým sa podľa jeho slov Slovensko čoraz viac prepadá vo všetkých medzinárodných porovnaniach ohľadom kvality života. „Slováci sú dnes oficiálne najchudobnejší v Európskej úni,“ dodal.

Aj preto sa pri príležitosti prvého výročia terajšej, štvrtej vlády Roberta Fica (Smer) rozhodli spustiť masívnu kampaň. Okrem výjazdových rokovaní poslaneckého klubu, ktoré už zahájili v októbri napríklad v Novohrade či Veľkom Krtíši, a pokračovať v novembri budú v regióne dolného Spiša, budú distribuovať aj tlačené noviny o nesplnených sľuboch Fica.

„Cieľom je, aby aj voliči vládnej koalície vedeli, aby dostali odkaz a informácie, že Robert Fico a vláda ich oklamali. A že nepracujú pre nich, ale pre seba,“ spresnil Šimečka s dôvetkom, že novín majú aktuálne vytlačených 300-tisíc kusov, čo nemusí byť konečné číslo.

Na sociálnych sieťach budú tiež promovať všetko, čo aktuálny premiér sľúbil a nedodržal. To isté majú za účel aj bilboardy, ktoré pokryjú celé Slovensko.

„Primárne v regiónich a okresoch, kde má nadpriemernú, dominantnú podporu Smer, Hlas a SNS. Budeme veľmi intenzívne hovoriť o týchto nesplnených sľuboch s voličmi osobne. Naším cieľom je v najbližších voľbách poraziť Roberta Fica a zložiť pre Slovensko lepšiu vládu, ktorá zabezpečí, že sa ľudia budú mať konečne lepšie. Na to sa musíme rozprávať aj so sklamanými voličmi tejto koalície,“ uzavrel predseda PS s tým, že „bude to tvrdá práca, my sa jej ale nebojíme“.

(max)


Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok