Trump obvinil Starmerových labouristov z ovplyvňovania amerických volieb

Kampaňový tím Trumpa a Jamesa Davida Vancea podal sťažnosť na americkú Federálnu volebnú komisiu (FEC), v ktorej obvinila labouristov z nelegálnych zahraničných darov na kampaň Kamaly Harrisovej.

APTOPIX Election 2024 Debate Donald Trump. Foto: TASR/AP

Prezidentská kampaň Donalda Trumpa zažalovala Labouristickú stranu Keira Starmera za zasahovanie do volieb v USA.

Vo vyhlásení to uviedla spolumanažérka kampane Susie Wilesová. „Krajne ľavicová Labouristická strana inšpirovala Kamalinu nebezpečne liberálnu politiku a rétoriku. V posledných týždňoch verbovali a vysielali členov strany, aby viedli kampaň pre Kamalu v nerozhodnutých štátoch a pokúšali sa ovplyvniť naše voľby,“ povedala.

Britský premiér Keir Starmer odmietol tieto tvrdenia, ktoré nasledovali po správach o stretnutiach vysokých predstaviteľov labouristov s Kamalou Harrisovou a o dobrovoľníckej práci zamestnancov Labouristickej strany v teréne pre jej kampaň.

Starmer v stredu trval na tom, že má „dobré vzťahy“ s Donaldom Trumpom napriek tomu, že prezidentský kandidát na jeho stranu podal právnu sťažnosť.

(mja)


K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok