Pellegrini: Slovensko má v Slovákoch žijúcich v zahraničí potenciál

Na konferencii Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí 2024, ktorú organizuje Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí, to vo videopríhovore vyhlásil prezident Peter Pellegrini.

Snímka obrazovky 2024-08-23 o 13.49.23 Peter Pellegrini. Reprofoto: FB/Peter Pellegrini

Prezident dodal, že je dôležité, aby si tento potenciál uvedomili vláda aj celá spoločnosť

„Dnes spoločný európsky priestor a sloboda pohybu otvárajú najmä pred mladými ľuďmi príležitosť získavať skúsenosti za hranicami Slovenska, či hľadať tam uplatnenie a prácu s uspokojivým finančným ohodnotením,“ uviedol Pellegrini.

Pripomenul, že do zahraničia odchádza veľa Slovákov. Vyjadril presvedčenie, že by mali mať motiváciu vrátiť sa. Slovensko si podľa prezidenta váži prácu ľudí, ktorí z krajiny odišli.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok