Huliak sa u Fica snaží vyjednať lepšiu pozíciu pre svoju Národnú koalíciu

Predseda Národnej koalície Rudolf Huliak sa stretol s premiérom Robertom Ficom, témou bolo postavenie jeho strany vo vládnej koalícii.

rudolf huliak Rudolf Huliak. Foto: Pavol Zachar/TASR

Po odchode trojice poslancov Národnej koalície z poslaneckého klubu Slovenskej národnej strany (SNS) sa jej predseda Rudolf Huliak snaží vyrokovať pre svoju majú stranu miesto pri koaličnom stole. Informujú o tom Hospodárske noviny (HN).

Samotný Huliak bol po stredajšom stretnutí skúpy na slovo a médiám povedal iba to, že bolo konštruktívne a korektné.

Naopak, zhovorčivejší bol na tému rozchodu s SNS. Sťažoval na nedostatočnú komunikáciu. „ „S Andrejom Dankom som sa naposledy bavil pred dvomi týždňami, pred tou kritickou tlačovkou,“ povedal podľa HN Huliak ešte v utorok.

Na stretnutí s Ficom sa zúčastnili aj dvaja Huliakovi poslaneckí kolegovia Pavel Ľupták a Ivan Ševčík. Ako pre HN priblížil prvý z nich, premiérovi vysvetlili, že nechcú rozbíjať koalíciu, ale žiadajú riešenie vzniknutej situácie, napríklad formou dodatku ku koaličnej zmluve.

Doplnil, že s Ficom sa stretnú ešte raz, aby sformulovali finálnu podobu dohody.

(bra)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok