USA by mali pre vojakov KĽDR na Ukrajine zvážiť priamu vojenskú akciu, tvrdí vplyvný republikán

Nasadenie Severokórejčanov na Ukrajine musí byť červenou čiarou, povedal tiež predseda výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby Mike Turner.

Záber z videa, na ktorom údajní severokórejskí vojaci dostávajú ruský výstroj Záber z videa, na ktorom údajní severokórejskí vojaci dostávajú ruský výstroj. Foto: reprosnímka Facebook.com

Podľa The Hill to uviedol v súvislosti s nedávnymi správami z viacerých zdrojov, podľa ktorých už minimálne 3-tisíc severokórejských vojakov absolvuje základný bojový výcvik vo vojenských základniach vo východných častiach Ruska.

„Bidenova-Harrisovej administratíva musí jasne povedať, že vstup severokórejských jednotiek do tohto konfliktu je pre Spojené štáty červenou čiarou,“ uviedol Turner vo vyhlásení.

Správy o možnosti vstupu severokórejských vojakov do bojov zároveň zintenzívnili výzvy, aby USA zrušili Ukrajine obmedzenia na používanie zbraní dlhého doletu, ktoré jej poskytuje.

Ešte koncom minulého týždňa ukrajinská vláda zverejnila videozábery, na ktorých vidno údajných severokórejských vojakov, ako si preberajú vojenský výstroj. Zelenského kabinet tvrdí, že celkovo by do Ruska mohlo prísť až 12-tisíc severokórejských vojakov.

(bra)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok