Rezort životného prostredia chce vydať sto povolení na odstrel medveďa

Údajne šlo o komplikovaný proces a na stole ja aktuálne výrazne menej takýchto žiadostí.

Mimoriadne zasadnutie Výboru Naárodnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Filip Kuffa. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Ministerstvo životného prostredia plánuje do konca aktuálneho roka vydať okolo sto povolení na odstrel medveďa, informoval štátny tajomník rezortu Filip Kuffa.

Oznámil to na Facebooku s tým, že doposiaľ elimináciu medveďov vykonával zásahový tím alebo užívatelia prostredníctvom dohôd.

„Bol to dosť komplikovaný proces. Po novom, po prijatí nášho zákona si priamo užívateľ poľovného zákona podá žiadosť a po vypracovaní stanoviska Štátnej ochrany prírody bude vydané rozhodnutie,“ vysvetlil Kuffa.

Dodal, že na stole majú aktuálne asi 15 takýchto žiadostí, ale v niektorých prípadoch ide v jednej žiadosti o viac kusov medveďov.

Dodal, že práve vo štvrtok bolo do Turčianskej kotliny odoslané povolenie na elimináciu deviatich kusov medveďov.


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok