Bratia Menendezovci odsúdení za vraždu rodičov: Prokurátor navrhuje podmienečné prepustenie

Okresný prokurátor Los Angeles tvrdí, že aj keď neexistuje žiadne ospravedlnenie pre vraždu, verí, že svoj dlh spoločnosti už zaplatili.

GaisLZAXgAA6XBX Erik a Lyle Menendezoví. Foto: X/FreeMenendez35

Príbeh Erika a Lyleho Menedezovcov v roku 1989 otriasol nielen Amerikou. Obaja zabili svojich rodičov počas sledovania televízie trinástimi výstrelmi z brokovníc. Aj keď pôvodne vinu popierali, napokon sa priznali. Motívom bolo údajne dlhodobé sexuálne zneužívanie ich otcom a tolerovanie zo strany matky – alkoholičky.

Súd bratov poslal do väzenia na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Trest si odpykávajú už viac ako 30 rokov. Najnovšie však George Gascón, okresný prokurátor Los Angeles prišiel s dôkazmi, ktoré si podľa neho „zaslúžia preskúmanie ich doživotných trestov,“ napísala BBC.

„Domnievam sa, že bratia boli vystavení obrovskému množstvu dysfunkcií vo svojom dome a obťažovaniu,“ ozrejmil okrem iného prokurátor.

Jedným z nových dôkazov je list od Erika Menendeza inému členovi rodiny, ktorý zrejme pochádza z roku 1988 a podrobne popisuje údajné zneužívanie jeho otcom Josem.

Ďalší dôkaz pochádza od vtedy neplnoletého člena portorickej chlapčenskej skupiny Menudo z 80. rokov. Chlapca Jose Menendez, ktorý v tom čase pracoval ako výkonný riaditeľ nahrávacej spoločnosti RCA, údajne počas návštevy Menendezovho domu omámil a znásilnil.

Prokurátor preto v priebehu niekoľkých dní navrhne súdu opätovné odsúdenie, avšak už s možnosťou podmienečného prepustenia – to bude musieť ale preskúmať komisia.

Niektorí iniciatívu Gascóna pripisujú blížiacim sa voľbám, o ktorých sa o funkciu síce znova uchádza, avšak prieskumy mu neprajú. Sám ale tvrdenia o tomto rozhodnutí ako „politickom“ razantne odmieta.

Posun v prípade by mohol nastať v čase, v ktorom si získalo popularitu seriálové spracovanie príbehu s názvom Monštrá – Príbeh Lylea a Erika Menendezových.

(max)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok