Kremeľ tvrdí, že Kallasová je "hľadaná" za "nepriateľské kroky" voči Moskve

Kremeľ tvrdí, že estónsku premiérku Kaju Kallasovu i ďalších predstaviteľov pobaltských krajín zaradil na zoznam hľadaných osôb, lebo podnikli "nepriateľské kroky" voči Moskve.

Rusko zaradilo estónsku premiérku Kallasovú medzi "h¾adané" osoby Volodymyr Zelenskyj a Kaja Kallasová. Foto: TASR/AP

„Sú to ľudia, ktorí podnikajú nepriateľské kroky voči historickej pamäti a našej krajine,“ povedal v telefonickom rozhovore s novinármi hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Ruské ministerstvo vnútra predtým v utorok uviedlo, že vyhlásilo estónsku premiérku Kaju Kallasovu za „hľadanú“ osobu v súvislosti s bližšie nešpecifikovaným trestným prípadom.

(tasr, afp)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac