Slovenský parlament odsúdil rezolúciu europarlamentu týkajúcu sa novely Trestného zákona

Slovenský parlament odsúdil rezolúciu europarlamentu týkajúcu sa novely Trestného zákona. Vyplýva to z uznesenia, ktoré v utorok poslanci schválili a ktoré na rokovanie predložil zahraničný výbor.

8. schôdza vlády SR v Bratislave Robert Fico a Boris Susko. Foto: martin Baumann/TASR

Z prijatého uznesenia okrem odsúdenia rezolúcie vyplýva aj apel NR SR na europarlament, aby „svojimi ideologickými uzneseniami prestal spochybňovať výlučné právomoci členských štátov Európskej únie a prestal šíriť dezinformácie o SR“.

Slovenský parlament zároveň vyjadril znepokojenie nad „protislovenským konaním poslancov EP zastupujúcich slovenskú opozíciu, ktorí iniciovali a sformulovali lživý a zavádzajúci text, čím vážne ohrozili národné záujmy SR“.

Snemovňa tiež vyzvala EP, aby rešpektovala, že úprava Trestného zákona a zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry je „suverénnym rozhodnutím demokraticky zvolenej vlády SR“, ktoré sa žiadnym spôsobom nevymyká právnej praxi v EÚ.

(tasr)
        


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok