Ľuboš Machaj odmieta spochybňovanie nestrannosti moderátorov a redaktorov

Ľuboš Machaj odmieta spochybňovanie nestrannosti moderátorov a redaktorov. Odmieta rovnako vyhlásenia o spolitizovaní spravodajstva a publicistiky RTVS.

Informovala o tom RTVS v reakcii na status podpredsedu parlamentu Ľuboša Blahu. „RTVS dlhodobo čelí útokom, ktorých cieľom je spochybniť objektivitu a verejnoprávnosť inštitúcie a pripraviť tak pôdu pre výmenu manažmentu a zmenu zákona o RTVS,“ vyhlásil Machaj.

Machaj vysvetlil, že práve takéto vyjadrenia podnecujú časť verejnosti k nenávistným prejavom voči konkrétnym moderátorom či redaktorom.

Ľuboš Blaha (Smer) sa na svojej sociálnej sieti vyjadril, že Denník N, SME, Markíza a RTVS „od rána do večera šíria lži.“ Podľa Blahu médiá klamali, že premiér Robert Fico (Smer) si vymýšľa a straší posielaním vojakov na Ukrajinu.

(sita)


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok