Korčok chce nechať prešetriť volebnú kampaň

Ivan Korčok chce nechať prešetriť volebnú kampaň svojho protikandidáta Petra Pellegriniho. Podľa jeho slov došlo k jej porušeniu v súvislosti s časopisom Extra Plus Premium, ktorý Pellegriniho propaguje a jeho naopak atakuje.

„Celý časopis je na jednej strane venovaný oslave prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho a na strane druhej konšpiráciám a dezinformáciám, ktoré sa týkajú mojej osoby,“ vyjadril sa počas tlačovej konferencie kandidát na post hlavy štátu Ivan Korčok s tým, že jednom z dvoch vydaní je zobrazená tiež Pellegriniho kampaňová fotografia z bilbordov.

„Na prvý pohľad je zrejmé, že nejde o normálny časopis, ale predvolebný materiál,“ pokračoval ďalej bývalý minister zahraničných vecí o novinách, ktoré dostávajú občania do poštových schránok.

Nezávislý kandidát počas tlačovej konferencie citoval jednotlivé titulky, pričom upozorňoval na fakt, že tak, ako Pellegriniho vrhajú do výlučne pozitívneho svetla, jeho osobu atakujú.

„Podľa zákona sa všetky predvolebné materiály, nech ich platí ktokoľvek, majú započítať do výdavkového limitu 500-tisíc eur. Na transparentnom účte Petra Pellegriniho nie je o týchto novinách ani náznak. Nie je uvedený ani dodávateľ a objednávateľ tohto letáku,“ dodal Korčok, ktorý je presvedčený, že je spomínaný časopis súčasťou kampane predsedu parlamentu.

(facebook)