Majerský: Fico vyslaním vojakov na Ukrajinu iba straší, Korčok sa postavil na stranu spravodlivosti

Milan Majerský: Fico vyslaním vojakov na Ukrajinu iba straší, Korčok sa postavil na stranu spravodlivosti. Predseda KDH to uviedol v relácii novín Pravda Ide o pravdu.

Podľa Majerského sa Fico pokúša odkloniť tému z prezidentských volieb „niekam inam“. „O tom, či Slovensko vyšle vojakov na Ukrajinu, rozhodne vláda a parlament,“ uviedol predseda KDH s tým, že jeho strana s vyslaním vojakov z Európy nesúhlasí.

V súvislosti s prezidentskými voľbami Majerský uviedol, že Korčoka podporili aj pre jeho postoj k novele Trestného zákona, kde sa „jasne postavil na stranu právneho štátu a na stranu spravodlivosti“.

Ako podmienku svojej podpory Rada KDH od Korčoka požadovala, aby parametrom jeho morálnych rozhodovaní bola Ústava SR a to vo veciach „ako je ochrana ľudskej dôstojnosti, ochrana života od počatia a samozrejme ochrana manželstva ako ju máme zakotvenú v Ústave. Pre nás je toto alfou a omegou,“ povedal Majerský s tým, že od Korčoka však nedostali žiadne záruky.

„Nedal žiaden prísľub, nepodpísal to krvou, obrazne povedané, ale očakávame od neho, že sa naozaj v týchto rovinách sa bude správať,“ skonštatoval.

(pravda)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac