Medzištátne vlaky premávajú odklonom cez Holíč a Hodonín, železničiari upozornili na meškania

Pre úpravu infraštruktúry je dočasne obmedzená železničná doprava na slovensko-českom traťovom úseku Kúty - Břeclav. Medzištátne vlaky jazdiace týmto pohraničným priechodom cez Bratislavu a Nové Zámky idú odklonom cez Holíč a Hodonín od soboty 25. mája do utorka 28. mája.

„Z dôvodu odklonovej trasy je potrebné počítať v uvedenom období s meškaním všetkých medzištátnych vlakov, ktoré prechádzajú cez uvedený pohraničný priechod, v rozsahu 30 až 40 minút,“ informovala v rámci mimoriadností na železniciach Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Cez západné Slovensko vedú medzinárodné železničné koridory po hlavných tratiach Bratislava – Kúty v dĺžke 64 kilometrov a Bratislava – Nové Zámky – Štúrovo v dĺžke 135 kilometrov.

Informácie o aktuálnych výlukách a iných obmedzeniach na železniciach sú zverejnené na https://www.zssk.sk/vyluky/.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac