Video: V ruskom meste Saratov zasiahol ukrajinský dron obytný mrakodrap

Ukrajinský dron v noci na pondelok zasiahol výškovú budovu v ruskom meste Saratov na juhu krajiny. Ruské médiá hlásia štyroch zranených, jedna žena údajne utrpela vážnejšie zranenia. Útoky dronov zo strany Ukrajiny hlásia i ďalšie ruské oblasti.

dronový útok na výškovú budovu v meste Saratov Dronový útok na výškovú budovu v meste Saratov. Foto: X

Na videu, ktoré sa v pondelok ráno objavilo na sociálnych sieťach vidieť, ako jeden z dronov vrazil do 38-poschodovej obytnej výškovej budovy Volga Sky a následne explodoval. Ruskojazyčný server BBC uviedol, že útok pravdepodobne mieril na leteckú základňu v meste Engels.

Server Ukrajinska pravda pripomína, že základňa v meste Engels sa nachádza 12 kilometrov od zasiahnutej budovy a na jej letisku sú umiestnené strategické bombardéry Tu-95.

Dronový útok potvrdil v pondelok ráno gubernátor Saratovskej oblasti Roman Busargin. Zasiahnutá budova je vysoká 128,6 metra a je najvyššou budovou v okolitom regióne.

Ďalšie virálne zábery ukazujú zničené byty na 28., respektíve 27. poschodí zasiahnutého obytného mrakodrapu.

Trosky zo zničených ukrajinských dronov v ruskej Saratovskej oblasti podľa Busargina poškodili niekoľko domov v mestách Saratov a Engels. Uviedol to v noci na pondelok na sociálnej sieti Telegram. Agentúra TASS uvádza, že podľa posledných informácií pri útokoch utrpeli zranenia štyria ľudia, z toho jednu ženu hospitalizovali.

Útoky z ukrajinskej strany zasiahli aj dedinu Pribrežnyj neďaleko mesta Engels, pričom poškodili štyri domy. Pri útoku sa údajne nikto nezranil. Ruské ministerstvo obrany zároveň uvádza, že armáda zneškodnila 20 dronov nad ruským územím, z toho deväť v Saratovskej oblasti, dva nad regiónmi Belgorod, Briansk a Tula a jeden nad Oriolskou a Riazaňskou oblasťou.         

Busargin uviedol, že drony zostrelila protivzdušná obrana. Na zasiahnutých miestach zasahujú záchranné zložky. V piatok Ukrajina dronmi útočila aj v susednej Voronežskej oblasti.

(mas)