Rezort zahraničia neodporúča cestovať do Libanonu a vyzýva k opusteniu krajiny

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR opätovne varuje pred eskalácia libanonsko-izraelského ozbrojeného konfliktu v prihraničných oblastiach s Izraelom a možné rozširovanie napätia z juhu Libanonu na ďalšie územia krajiny.

Zničené budovy v libanonskej metropole Bejrút po vzdušnom útoku izraelskej armády cielenom na vysokopostaveného predstaviteľa Hizballáhu. Foto: OSINTdefender/X Zničené budovy v libanonskej metropole Bejrút po vzdušnom útoku izraelskej armády cielenom na vysokopostaveného predstaviteľa Hizballáhu. Foto: OSINTdefender/X

Rezort neodporúča slovenským občanom cestovať do Libanonu. A tým, ktorí tam už sú, odporúča krajinu opustiť.

„V dôsledku konfliktu dochádza k rušeniu či obmedzeniu letov a môže prísť k uzavretiu vzdušného priestoru. Na letisku je potrebné počítať so zvýšeným pohybom osôb a časovo náročnejším odbavením, preto odporúčame dostaviť sa na letisko minimálne 3,5 hodiny pred plánovaným odletom,“ doplnili z ministerstva.

Zároveň dôrazne vyzýva slovenských občanov dlhodobo žijúcich v krajine, aby boli ostražití, dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a sledovali aktuálny vývoj situácie.

(tasr)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok