Na úrade v Zlíne sa muž pokúsil o samovraždu, za ostatné dva roky je to druhý podobný prípad

V sídle krajského a finančného úradu v Zlíne sa strieľalo, podľa polície došlo k pokusu o samovraždu. Podľa servera novinky.cz sa streľba na rovnakom mieste odohrala aj pred dvoma rokmi, keď milenec zastrelil jednu z úradníčok a potom otočil zbraň oproti sebe.

zlin-2483157_1280

„Dvadsať minút po desiatej hodine došlo v pondelok v budove zlínskeho mrakodrapu k pokusu o samovraždu. Na mieste sú kriminalisti, policajné hliadky i záchranári, ktorí sa snažia muža v strednom veku resuscitovať,“ povedala pre server policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková.

Budovu po streľbe uzatvorili. Podľa hovorkyne je však vstup do budovy už možný. „Len sme zastavili výťahy, aby sa ľudia nemohli dostať do dvanásteho podlažia, z ktorého sme evakuovali niekoľko desiatok zamestnancov krajského úradu.“

Novinky pripomínajú, že k streľbe došlo aj v júli pred dvoma rokmi. Tragédia sa vtedy stala na štrnástom podlaží voľne prístupného krajského úradu, keď 29-ročný muž pri vstupe do kancelárie zastrelil 30-ročnú bývalú partnerku – zamestnankyňu úradu – a následne sa pokúsil o samovraždu. Žena bola na mieste mŕtva, páchateľ vážnym zraneniam podľahol v nemocnici.

(mas)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok