Tarabovi vodohospodári majú novú advokátku. Ako sa do podniku dostala, vzbudzuje otázky

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), ktorý spadá pod Ministerstvo životného prostredia SR skôr, ako sa v médiách objavili informácie o podozrivom tendre rezortu, vykonal podozrivý prieskum trhu.

35. schôdza vlády SR Tomáš Taraba. Foto: TASR/Jakub Kotian

Envirorezort hľadal externého dodávateľa právnych služieb. Jednou z oslovených advokátskych kancelárií bola aj LG Iuris patriaca advokátke Lenke Géč.

Ako píšu Aktuality, o zákazku záujem neprejavila a zmluvu napokon uzavreli s advokátskou kanceláriou Patrika Podhorského. Ten je zároveň susedom šéfa envirorezortu Tomáša Tarabu.

Napriek tomu v súčasnosti Lenka Géč pracuje v SVP, ktorý patrí pod ministerstvo životného prostredia, ako interná podniková právnička. Citovaný portál sa preto zaujímal o spôsob výberu jej advokátskej firmy.

Kým z rezortu životného prostredia obdržali odpovede so zoznamom oslovených advokátskych kancelárií vrátane LG Iuris, SVP informácie odmietol sprístupniť. Dôvod neuviedli. Štátny podnik iba oznámil, že si splnil zákonné povinnosti povinného zverejňovania dokumentov.

Odpoveď pre portál však v mene SVP vybavovala práve Lenka Géč. Zdroje Aktualít tvrdia, že aj v rámci prieskumu trhu pre SVP oslovili kanceláriu tejto advokátky, ktorá zákazku pre envirorezort odmietla.

(max)