Lexmann o hrozbe odňatia eurofondov: Fica teraz dobieha vlastná minulosť

Europoslankyňa za KDH Miriam Lexmann potvrdila, že Európska komisia sleduje dianie na Slovensku, a to napríklad aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Tragická smr Jozefa Chovanca v Belgicku Miriam Lexmann. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Pán Fico skôr, ako začne opäť zvaľovať odoberanie eufondov na opozíciu, by si mal uvedomiť, že počas minulého obdobia chodil žalovať na predchádzajúce vlády, podkopávať reputáciu Slovenska a europoslanci za Smer aj PS hlasovali za nástroj na odoberanie eurofondov,“ povedala Lexmann na utorkovej tlačovej konferencii.

Dodala, že kresťanskí demokrati sa snažili pomôcť tomu, aby európska ekonomika fungovala, bola konkurencieschopná a dokázali tak vytvoriť kvalitné pracovné miesta nielen na Slovensku, ale aj v iných členských štátoch.

Europoslankyňa razantne tvrdí, že Fica teraz dobieha vlastná minulosť. „Upozorňovali sme, že kroky tejto vládnej koalície ohrozujú eurofondy,“ narážala na zmeny spojené so zrušením ÚŠP v rámci novely Trestného zákona.

Na záver uviedla, že ak prídeme o eurofondy, na Slovensku sa zvýši chudoba a za to „je zodpovedný Fico“. Musí preto podľa nej urobiť nevyhnutné kroky, aby tomu zabránil, ak mu ide „naozaj o záujmy Slovenska“.

(max)