Na Slovensko prídu bývalí homosexuáli z hnutia X-out-loud

Bývalí homosexuáli z hnutia X-out-loud z Veľkej Británie navštívia v dňoch 13. až 19. septembra Slovensko. Svedectvá o tom ako uzdraviť svoju identitu ponúknu v Bratislave, Vranove nad Topľou, Prešove, Poprade, Trstenej a v Brne.

X-out-loud Ilustračná foto: xoutloud.com

Spoločenstvo Novej evanjelizácie a tí, ktorým táto oblasť leží na srdci, pozvali na Slovensko reprezentantov hnutia X-out-loud z Veľkej Británie. Ide o rozvíjajúcu sa európsku komunitu mladých ľudí, ktorí kedysi žili homosexuálnym životom alebo prežívali krízu identity a vo svojom živote zažili premenu.

Z hnutia X-out-loud prídu na Slovensko štyria mladí ľudia – Victor Novitchi, Liam Hayden, Tia Arshad a Kiran Toor, ktorí v priebehu siedmich dní navštívia niekoľko slovenských miest a taktiež Českú republiku.

Victor Novitchi je spoluriaditeľ projektu X-Out-Loud. Bloger na kresťanské témy, pomáha a podporuje mužov, ktorí bojujú so sexuálnou a rodovou konfúziou na základe vlastného svedectva. Liam Hayden zažíval nechcenú príťažlivosť k rovnakému pohlaviu. Po duchovnej konverzii sa jeho život zmenil.

Tia Arshad je pôvodom z Pakistanu a po stretnutí s Ježišom zanechala svoj homosexuálny životný štýl. Podobne tak Kiran Toor, ktorá sa narodila a vyrastala v sikhskej rodine a verila, že sa narodila ako lesba, kým nezačala čítať Božie slovo, ktoré zmenilo jej život.

Na Slovensku sa stretnutia so štvoricou hostí uskutočnia v piatok, 13. septembra v Bratislave o 18:00 v priestoroch spoločenstva Otcov dom na Račianskej 72.

V sobotu 14. septembra o 19:30 v Bazilike Minor vo Vranove nad Topľou, v nedeľu 15. septembra o 18:00 v M-Aréne v Prešove, v pondelok 16. septembra v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Poprade po svätej omši, ktorá sa začína o 18:30. A v utorok 17. septembra vo farskom kostole v Trstenej po svätej omši, ktorá sa začína o 18:15.

Hostia sa následne presunú do Brna, kde vystúpia vo štvrtok 19. septembra o 19:00 v Kostole svätého Vavrinca.

(est)