Počet obetí záplav v Rakúsku stúpol na najmenej päť

V utorok zahynula v spolkovej krajine Dolné Rakúsko 81-ročná žena z okresu Tulln, ide tak o piatu obeť rozsiahlych povodní, ktoré zasiahli celú strednú Európu, píše agentúra APA.

Záplavy v Rakúsku Cyklista sa pozerá na vodu z Dunajského kanála, bočného ramena Dunaja, ktorá sa vyliala pri observatóriu Urania v centre Viedne v nedeľu 15. septembra 2024. Ulice a domy v niektorých častiach rakúskej metropoly Viedeň zostali po niekoľkých dňoch nepretržitého silného dažďa zaplavené vodou. Foto: TASR/AP

Žena prišla podľa vyjadrení riaditeľstva krajinskej polície o život vo svojom zaplavenom dome. Jej mŕtve telo objavili pohotovostné zložky v utorok v ranných hodinách.

Prvou obeťou ničivých záplav v Dolnom Rakúsku sa v nedeľu stal jeden z hasičov v rovnakom okrese Tulln, keď odčerpával vodu zo zaplavených priestorov.

V priebehu pondelka informovali rakúske úrady o náleze tiel dvoch mužov vo veku 70 a 80 rokov, ktorí prišli o život každý vo svojom zaplavenom dome. Štvrtou obeťou bol v pondelok dosiaľ neznámy muž, ktorého telo objavili vo vode v obci Klosterneuburg.

(tasr)