Harrisová tesne pred inváziou vyzvala Zelenského, aby určil nástupcu v prípade svojej smrti či zajatia

Tesne pred inváziou Ruska na Ukrajinu vo februári 2022 vyzvala americká viceprezidentka Kamala Harrisová prezidenta Volodymyra Zelenského, aby pripravil plán pre prípad, že by ho zabili alebo zajali.

Švajèiarsky mierový summit o Ukrajine Volodymyr Zelenskyj a Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Informácie priniesol americký novinár Bob Woodward z média Washington Post vo svojej novej knihe Vojna.

Podľa Woodwarda Harrisová túto požiadavku vyslovila počas Mníchovskej bezpečnostnej konferencie, kde údajne povzbudzovala Zelenského, aby prijal opatrenia v reakcii na hrozbu nadchádzajúcej ruskej invázie.

Jedným z týchto opatrení malo byť vytvorenie plánu nástupníctva, ktorý by zabezpečil stabilitu Ukrajiny v prípade, že by prezidenta zabili alebo zajali.

(mm)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok