Rusko tvrdí, že pri ukrajinskom útoku v noci zneškodnilo 47 dronov

Ruská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila 47 ukrajinských bezpilotných lietadiel cielených na západ krajiny, oznámilo ministerstvo obrany. Oblastní predstavitelia oznámili, že pri útokoch nedošlo k obetiam na životoch.

Kyjev: Rusko na Ukrajine uskutoènilo 32 útokov dronmi, 25 bolo zostrelených Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Približne 24 dronov zničila ruská protivzdušná obrana nad Brianskou oblasťou. Ministerstvo v príspevku na Telegrame dodalo, že zvyšné drony zneškodnili nad Belgorodskou, Kurskou, Rostovskou a Krasnodarskou oblasťou a tiež nad Azovským morom.

V Rostovskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou vypukol v dôsledku pádu trosiek z dronu požiar v nezastavanej oblasti, uviedol tamojší gubernátor Vasilij Golubev na Telegrame. Požiar sa podarilo okamžite uhasiť a podľa gubernátora nedošlo k žiadnym škodám.

Gubernátor Brianskej oblasti oznámil, že bezpečnostné zložky pracujú na mieste, kde dopadol dron, neuviedol však, či boli spôsobené nejaké škody.

Agentúra Reuters zdôrazňuje, že nedokázala nezávisle overiť správy o ukrajinských útokoch na ruskom území. Ruskí predstavitelia iba zriedkavo zverejňujú úplný rozsah škôd, ktoré spôsobia letecké útoky Kyjeva, najmä pokiaľ ide o zásahy vojenskej či dopravnej infraštruktúry krajiny.

(tasr, reuters)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok