Izraelské obranné sily tvrdia, že zabili dvoch veliteľov Hizballáhu v južnom Libanone

Ako tvrdí izraelská armáda, jedným zo zabitých je Ahmad Mustafa Alhaj Ali, ktorý odpálil stovky rakiet a protitankových striel na mesto Kirjat Šmona blízko libanonských hraníc.

Ľudia sa zhromažďujú na mieste atentátu na vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha na južnom predmestí Bejrútu v nedeľu 29. septembra 2024. Izraelská armáda v sobotu oznámila, že pri piatkovom útoku na južné predmestie Bejrútu zabila vodcu hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha. FOTO TASR/AP Miesto atentátu na vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha. Foto: TASR/AP

Druhým bol Muhammad Ali Hamdan, veliteľ protitankového zboru v Meiss Ej Jabal, na opačnej strane hranice od mesta Kirjat Šmona. Ten je rovnako podľa izraelských obranných síl zodpovedný za množstvo útokov na severské komunity.

Okrem toho armáda hovorí, že v stredu a počas noci na štvrtok zaútočila na sklady zbraní v južnom Libanone a Bejrúte. Uvádza, že pred útokmi v Bejrúte podnikli rôzne kroky, aby obmedzili škody na civilnej infraštruktúre, vrátane predbežných varovaní o evakuácii.

(max)