Izraelská armáda zabila najvyššieho veliteľa Islamského džihádu v Predjordánsku

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa skupiny Palestínsky islamský džihád v utečeneckom tábore Núr Šams ležiacom v strede Západného brehu Jordánu. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Israeli troops gather near the Gaza border, southern Israel Ilustračná snímka. Foto: Profimedia

Vo svojom vyhlásení armáda spresnila, že Muhammad Abdalláh bol „zlikvidovaný“ vo štvrtok po tom, keď izraelské lietadlo zaútočilo na spomínaný utečenecký tábor pri meste Túlkarm.

Muhammad Abdalláh sa stal veliteľom Iránom podporovanej militantnej skupiny v tábore po tom, keď bol jeho predchodca Muhammad Džábir zabitý v prestrelke koncom augusta, doplnila izraelská armáda.

Podľa Izraela bol Abdalláh zodpovedný za organizáciu aktivít skupiny vrátane mnohých útokov. Viní ho aj z nastražovania výbušnín proti izraelským jednotkám.

Pri útoku bola podľa izraelskej armády zabitá aj ďalšia osoba. Jej totožnosť nebola zverejnená, doplnil spravodajský web The Times of Israel (TOI).

Oficiálny spravodajský portál palestínskej samosprávy WAFA uviedol, že izraelskí vojaci sa po vojenskej operácii zmocnili tiel oboch zastrelených. Druhú obeť na webe WAFA označili za Awáda Umara z neďalekého mesta Bal’a.

(bra)