Razia v nemocniciach pod Asociáciou nemocníc Slovenska: Podozrenia z kartelu

Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) združuje dovedna 75 nemocníc, 30 z nich patrí sieťam Penta Hospitals a Agel. Protimonopolný úrad SR (PMÚ) tieto dve siete podozrieva z kartelu.

Marián Petko tlaèová konferencia Prezident Asociácie nemocníc Slovenska Marián Petko. Foto: Jakub Kotian/TASR

Minulotýždňovú kontrolu PMÚ potvrdil pre denník SME aj šéf ASN Marián Petko. „Som presvedčený, že nemajú medzi sebou kartel,“ konštatoval s tým, že raziu vykonali inšpektori aj v bardejovskej nemocnici, ktorej je riaditeľom.

Ako napísal citovaný denník, nemocničným manažérom kontrolóri odňali aj počítače a mobily. Penta zásadne odmieta tvrdenia o karteli, Agel sa zasa k činnosti PMÚ počas vyšetrovania vyjadrovať nechce. Podotkli však, že kontrola neznamená porušenia hospodárskej súťaže.

PMÚ podozrenia z „ťažkého kartelu“ konkretizuje ako dohody na cenách medzi spoločnosťami, výmene citlivých obchodných informácií a spoločnom postupe pri rokovaniach so zdravotnými poisťovňami.

(max)


Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok