Takto sa ministerstvo kultúry neriadi, odkazuje Hajko Šimkovičovej

Člen parlamentného výboru pre kultúru a médiá, Jozef Hajko, kritizuje ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Upozorňuje na poslanecké prieskumy v Slovenskom národnom divadle a v Slovenskej národnej galérii.

Vo¾by23: Predvolebná diskusia AZZZ SR s politikmi na hospodárske témy Jozef Hajko. Foto: Pavol Zachar/TASR

Prieskumy podľa neho preukázali, že v týchto významných kultúrnych inštitúciách pretrváva po zmene vo funkciách generálnych riaditeľov vnútorné napätie, čo ohrozuje ich ďalšiu efektívnu činnosť.

„Týka sa to zvlášť Slovenskej národnej galérie, kde ministerka kultúry Martina Šimkovičová v priebehu niekoľkých týždňov vymenila najvyššieho manažéra dvakrát,“ pokračuje Hajko.

„Výsledky poslaneckého prieskumu potvrdili, že ministerka Šimkovičová zlyháva v personálnej politike pri riadení najdôležitejších kultúrnych inštitúcií na Slovensku. Pobúrila si voči sebe veľkú časť pracovníkov kultúry na Slovensku, “ myslí si poslanec.

Na záver dodáva, že zlyhania pri riadení erbových inštitúcií slovenskej kultúry, snaha o politické ovládnutie verejnoprávnej televízie a rozhlasu či šafárenie s umeleckými a pamiatkovými fondmi podliehajúcimi ministerstvu kultúry len potvrdzujú, že Martina Šimkovičová by mala bez váhania opustiť post ministerky kultúry.

(mja)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok