Sektu AllatRa vyšetrujú aj pre podozrenie z prepojenia na ministerstvo vnútra

Podľa medializovaných informácií by medzi sympatizantmi sekty mal byť aj zamestnanec rezortu vnútra. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok uviedol, že pri počte 50-tisíc zamestnancov rezortu je štatisticky možné, že sa takéto prípady vyskytnú.

Zasadnutie Bezpeènostnej rady SR v Bratislave Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Pavol Zachar

Ministerstvo vnútra potvrdilo, že Úrad boja proti organizovanej kriminalite vyšetruje činnosť sekty AllatRa a hnutia Tvorivá spoločnosť. Šutaj Eštok povedal, že nemôže poskytnúť bližšie informácie k prípadu, pretože ide o živé vyšetrovanie, píše spravodajský web agentúry SITA.

Minister zdôraznil, že všetci štátni zamestnanci musia konať apoliticky a profesionálne. Ak budú existovať dôkazy o porušení zákona, rezort bude konať.

Kontakt so sektou udržiava podľa medializovaných informácií aj prokurátorka Lucia Pavlaninová, hoci tá to popiera. Zároveň sa vzdala funkcie vedúcej prokurátorky oddelenia trestného boja proti organizovanému zločinu na Krajskej prokuratúre Žilina.

Žilinský krajský prokurátor Tomáš Balogh sa však rozhodol podať na Pavlaninovú disciplinárny návrh. Skonštatoval, že „postupom prokurátorky spočívajúcom v neoznámení skutočností, ktoré mohli mať vplyv na posudzovanie nezaujatosti prokurátora, mohlo dôjsť k naplneniu zákonných znakov skutkovej podstaty disciplinárneho previnenia“. Balogh zároveň potvrdil, že spis bol predložený na preskúmanie generálnej prokuratúre.

(mja)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok