Moje prezidentovanie nebude pokračovaním pôsobenia Bidena, tvrdí Kamala Harrisová

Demokratická prezidentská kandidátka to vyhlásila v stredu v rozhovore pre televíziu Fox News.

Snímka obrazovky 2024-10-17 o 6.22.27 Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

„Ako každý nový prezident, ktorý nastúpi do úradu, prinesiem svoje životné skúsenosti, svoje profesionálne skúsenosti a svieže a nové myšlienky. Reprezentujem novú generáciu vodcovstva,“ povedala Harrisová.

Prezidentská kandidátka sa podľa AFP dostala do konfliktu s moderátorom rozhovoru Bretom Baierom o aktuálnych otázkach vrátane migrácie, pričom Harrisová opakovane žiadala moderátora, aby jej umožnil dokončiť svoje odpovede na otázky.

Počas rozhovoru sa Harrisová tiež pustila do útoku na svojho súpera, republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa za to, že sa vyhráža použitím armády proti vnútorným nepriateľom. „On je ten, kto má sklon ponižovať a zhadzovať americký ľud. On je ten, ktorý hovorí o vnútornom nepriateľovi,“ uviedla. Taktiež zopakovala svoje tvrdenie, že Trump je nestabilný.

Trumpa v súvislosti s rozhovorom s Harrisovou kritizoval televíziu a o moderátorovi povedal, že je „príliš mäkký“. Hovorkyňa Trumpovho volebného tímu Karoline Leavittová v príspevku na sieti X taktiež kritizovala rozhovor a uviedla, že Harrisová bola „nahnevaná, defenzívna a opäť sa zbavila zodpovednosti za problémy, s ktorými Američania zápasia“.

Trump sa v rozhovore pre Fox News objavil v nedeľu. Na svojej platforme Truth Social naznačil, že tam už nebude chodiť, „pretože sa to všetko jednoducho skončí v NIČOM“.

(tasr, afp, cnn, fox news)


Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Slovensko by mohlo mať nový štátny sviatok. Poslanci Kresťanskej únie Anna Záborská a Richard Vašečka navrhujú, aby ním bol 25. marec – Deň zápasu za ľudské práva, kedy sa každoročne pripomína výročie Sviečkovej manifestácie z obdobia vlády…
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok