Orbán odmieta Rutteho vyhlásenie o vyjednávaní Ukrajiny s Ruskom z pozície sily

Maďarský premiér kritizoval postoj Európskej únie i NATO k rusko-ukrajinskej vojne v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávne Kossuth Rádió.

Snímka obrazovky 2024-07-19 o 10.53.02 Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

„Vety formulované v salónoch politikov znejú dobre, ale medzitým zomierajú tisíce (ľudí). Dobrým nápadom by bolo nebojovať, nech je mier, prímerie. Okrem nás chcú vojnu všetky krajiny Európskej únie a oheň najviac rozdúchava Európska ľudová strana (EPP),“ povedal Viktor Orbán s tým, že sila je aj tak na strane Ruska.

Generálny tajomník Aliancie Mark Rutte vo štvrtok v Bruseli vyhlásil, že Ukrajina na čele s prezidentom Volodymyrom Zelenským by mala byť schopná začať rokovania s Ruskom z pozície sily. Opätovne tiež zdôraznil, že NATO aj naďalej plne podporuje Ukrajinu, ktorá sa jedného dňa stane členom tejto aliancie.

(tasr)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok