Danko: Šport je nielen fenomén zdravia, ale aj biznis, kde vieme zarobiť veľké peniaze

Národniari chcú podporovať slovenský šport aj v budúcnosti. Zdôrazňujú aj dôležitosť novozriadeného ministerstva cestovného ruchu a športu, ktoré niektorí dehonestujú.

Oznámenie kandidatúry na prezidenta Slovenskej republiky Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

„So SNS sa nám podarilo vybojovať znížené sadzby DPH pre športové podujatia a fitnes zariadenia, prepojili sme to aj so zníženou DPH pre ubytovacie zariadenia,“ podotkol minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (nom. SNS).

Celé prepojenie prinesie podľa ministra „oveľa viac výsledkov pre celkový prospech Slovenska, podiel na HDP by sa mal výrazne zvýšiť a to sú atribúty, pre ktoré vznikalo toto ministerstvo“.

„Pred rokom sme diskutovali s politickými stranami o potrebách športu. Za každými veľkými činmi stoja veľkí ľudia,“ povedal Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru.

Vyzdvihol činnosť predsedu SNS Andreja Danka, okrem iného to, akými spôsobmi a nástrojmi chce pomôcť športu. Neopomenul ani systémové opatrenia a vznik už spomínaného nového ministerstva.

„Športovci sa hnevajú a verejne sa im ospravedlňujem. Dnes som si pred nich kľakol a povedal ‚neberte, že to ministerstvo je niekoho, ale je vaše‘,“ uviedol Danko.

Dodal, že až 10 percent HDP dokáže vytvoriť šport a cestovný ruch. Aquacity Poprad považuje napríklad za dobrý základ pre olympijskú prípravu.

Verí, že v parlamente schvália zákon o fonde na podporu športu. „Často sme kritizovaní, že štát ide peniaze ľuďom brať, a napriek tomu táto vláda ide podporovať šport,“ poznamenal líder národniarov, ktorý poďakoval aj premiérovi Robertovi Ficovi (Smer). Zdôraznil, že len v bucúdom roku vyčlenia 60 miliónov eur na športoviská.

„Šport je nielen fenomén zdravia, ale aj biznis, kde vieme zarobiť veľké peniaze,“ uzavrel Danko s dôvetkom, že je dôležité sa uchádzať aj o účasť na medzinárodným podujatiach. Rovnako žiada zastúpenie zástupcov športu v zdravotných poisťovniach.

(max)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok