Po požiari domu pri Trebišove našli nehybné telo dôchodcu, oheň sa rozšíril zrejme z piecky

Požiar zasiahol v nedeľu po desiatej hodine večer rodinný dom v obci Hraň v okrese Trebišov. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

464032191_986852803484801_41054542393156732_n Po požiari domu pri Trebišove našli hasiči nehybné telo dôchodcu, oheň sa rozšíril zrejme z piecky. Foto: FB/PZ KE

„Po uhasení požiaru bolo nájdené telo 64-ročného muža bez známok života,“ spresnila košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) ako pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru uviedol vzplanutie sadzí v komíne od piecky na tuhé palivo.

Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla polícia.

Po úplnom uhasení požiaru a všetkých skrytých ohnísk polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vykonala obhliadku miesta v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov. Krajské operačné stredisko hasičov v Košiciach prijalo hlásenie o požiari domu krátko pred 22:30. Na mieste zasahovali piati príslušníci HaZZ s dvomi kusmi hasičskej techniky.

„Po príchode príslušníkov k miestu udalosti bola požiarom zasiahnutá celá strecha domu, ktorá sa vplyvom požiaru prepadla do interiéru domu. Počas hasenia požiaru bolo v interiéri domu nájdené telo osoby, ktoré nejavilo známky života,“ priblížil hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jozef Bálint.

Výšku predbežnej priamej škody na požiarom poškodených častiach domu vyčíslili na osemtisíc eur.

(tasr)


Okolo výstavby megabaterkárne v Šuranoch je opäť rušno. Tentoraz sa proti nej pustili politici z KDH. Zástupca investora oponuje a tvrdí, že všetko je v poriadku a nič protizákonné robiť nebudú. Sú totiž pod drobnohľadom…
Prejsť na článok
Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok