Trump preferuje diktátorský spôsob vládnutia, varuje exšéf jeho štábu Kelly

John Kelly je bývalý generál námornej pechoty a exminister pre vnútornú bezpečnosť. funkciu šéfa Trumpovho štábu zastával v rokoch 2017 až 2019.

Snímka obrazovky 2024-08-05 o 5.59.18 Donald Trump. Foto: TASR/AP

John Kelly tvrdí, že Trump zapadá do všeobecnej definície fašizmu a určite uprednostňuje diktátorský prístup k vláde.

Pred Trumpom už predtým varovali jeho bývalí spolupracovníci v Bielom dome. Vyjadrovali sa k tomu, ako sa pozerá na prezidentský úrad a ako by vykonával moc, keby sa vrátil do funkcie.

Kelly tvrdí, že Trump kedysi v ich konverzácii vyjadril želanie, aby mu jeho vojenský personál preukazoval rovnakú úctu ako nacistickí generáli vodcovi Adolfovi Hitlerovi počas druhej svetovej vojny.

Trumpov volebný tím toto tvrdenie poprel ako absolútne nepravdivé s tým, že exprezident nič také nepovedal. Kelly v rozhovoroch tiež zdôraznil, že voliči by pri výbere prezidenta mali skôr zvážiť spôsobilosť a charakter a to dokonca viac než postoje kandidáta k jednotlivým otázkam.

(tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok