Výstavba či obnova staníc záchrannej zdravotnej služby naprieč Slovenskom je o čosi bližšie

Riaditeľ operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) podpísal prvých desať zmlúv o dielo so zhotoviteľom staníc ZZS, ktorých výstavba je financovaná z plánu obnovy.

Svetový deò záchrany života Ilustračná fotografia. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

„Veľmi ma teší, že sa nám podarilo dosiahnuť dôležitý míľnik v investícii, ktorá je súčasťou komponentu Moderná a dostupná zdravotná starostlivosť a sme tak opäť o krok bližšie k naplneniu vízie z plánu obnovy,“ uviedol riaditeľ Osama Al-Khaldi .

Zmluvy budú v stredu zverejnené v Centrálnom registri zmlúv a do piatich dní si musí zhotoviteľ prevziať stavenisko, čím sa začína fáza výstavby.

Ide o sídla staníc v Kolárove, Leviciach, Močenku, Nových Zámkoch, Šuranoch, Veľkom Mederi, Vrábľoch, Želiezovciach, Seredi a Sládkovičove.

Projekt výstavby a obnovy staníc záchrannej zdravotnej služby je súčasťou optimalizácie siete a nového geografického rozloženia sídiel staníc. Cieľom je vybudovať alebo obnoviť minimálne 55 staníc záchrannej zdravotnej služby na celom území SR.

Nepretržitú prevádzku v jednej pracovnej zmene bude v takýchto priestoroch zabezpečovať približne 300 záchranárov. „Som presvedčený, že projekt bude prínosom pre skvalitnenie prednemocničnej zdravotnej starostlivosti na Slovensku,“ dodal Al-Khaldi.

Na projekt je vyčlenených 32 miliónov eur z plánu obnovy a je súčasťou komponentu s názvom Moderná a dostupná zdravotná starostlivosť.

(tasr)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok