Dráma na ubytovni v Prievidzi. S nožom v ruke sa muž dopytoval hotovosti

Previdzký vyšetrovateľ už zo zločinu lúpeže obvinil 28-ročného muža.

Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR

„Obvinený si vo večerných hodinách v priestoroch v jednej z ubytovní v Prievidzi od 37-ročného poškodeného pod hrozbou násilia pýtal finančnú hotovosť. Pri tomto skutku držal v ruke v blízkosti poškodeného nôž dlhý približne 20 až 25 centimetrov,“ uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Petra Klenková.

Poškodenému muž podľa nej povedal, že pokiaľ mu nedá peniaze, nikam neodíde. Následne mu strhol tašku, v ktorej sa nachádzal mobilný telefón, SIM karty, občiansky preukaz a finančná hotovosť vo výške šesť eur.

„Svojím konaním spôsobil poškodenému doposiaľ presne nezistenú škodu neprevyšujúcu 700 eur,“ doplnila Klenková.

Prievidzskí kriminalisti obvineného počas niekoľkých dní stotožnili a následne ho zadržali. V súčasnosti je v cele policajného zaistenia. „Na obvineného spracuje vyšetrovateľ podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ dodala policajná hovorkyňa.

(tasr)


Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok