Mimoriadne zasadanie parlamentného výboru pre kontrolu SIS sa v utorok neuskutočnilo

Mimoriadne zasadanie parlamentného výboru pre kontrolu SIS sa v utorok neuskutočnilo. Dôvodom bolo pretrvávajúce rokovanie pléna. Predsedníčka výboru Mária Kolíková (SaS) plánuje výbor zvolať znova na stredu.

Podľa Kolíkovej mala byť v pléne aspoň na pár minút odhlasovaná prestávka, aby sa výbor mohol uskutočniť. „Je pravda, že členovia výboru už mali možnosť oboznámiť sa so zmenou štatútu, je im k dispozícii, ale tento výbor bol dôležitý, aby námestník SIS vysvetlil, ako sa vysporiadal s otázkou súladu tejto zmeny štatútu so zákonom,“ zdôvodnila.

Dodala, že pre štatút zvažuje podanie na generálnu prokuratúru. Myslí si, že v teste zákonnosti neobstojí.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok