Vedenie Markízy odmietlo ultimátum

Vedenie Markízy odmietlo ultimátum. Televízia vydala stanovisko, v ktorom sa odmieta podvoliť požiadavkám svojich zamestnancov týkajúcim sa relácie Na telo a jej moderátora Michala Kovačiča. 

436678871_1423143721707771_4206669899734956069_n Michal Kovačič a relácia Na Telo. Foto: Reprofoto/Facebook

Markíza deklaruje svoj zámer pracovať na budúcej koncepcii relácie Na telo a zabezpečiť, aby bola platformou pre objektívnu a korektnú politickú diskusiu.

Zamestnanci, ktorí sa obávajú o návrat obľúbenej relácie a jej moderátora po letnej prestávke, poskytli vedeniu trojdňové ultimátum s varovaním, že v prípade nesplnenia požiadaviek budú následovať právne kroky kolektívneho odporu.

Vedenie Markízy však v odpovedi zdôraznilo, že ako súkromná televízna stanica „nemôže – a ani nemieni – ustupovať ultimátam“ týkajúcim sa programovej štruktúry a personálnych rozhodnutí, zdôrazňujúc, že nedávne udalosti zahrňovali porušenie profesionálnych žurnalistických štandardov zo strany Michala Kovačiča, čo viedlo k poškodeniu reputácie stanice.

(hnonline)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac