PS kritizuje návrh na zrušenie dvojpercentnej asignačnej dane pre právnické osoby

Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) kritizuje návrh na zrušenie dvojpercentnej asignačnej dane pre právnické osoby. Na tlačovej konferencii o tom informovali poslanci za PS. Zámer prezentoval Inštitút sociálnej demokracie (ISD), personálne prepojený so stranou Hlas-SD.

Snímka obrazovky 2024-08-26 o 12.40.00 Poslanci z Progresívneho Slovenska. Zľava: Beáta Jurík, Lucia Plaváková a Ondrej Prostredník. Reprofoto: FB/Progresívne Slovensko

Progresívne Slovensko (PS) kritizuje navrhnuté zrušenie asignačnej dane vo výške dvoch percent pre právnické osoby. Zámer prezentoval Inštitút sociálnej demokracie (ISD), personálne prepojený so stranou Hlas-SD.

„Namiesto toho, aby vláda začala konečne riešiť problémy ľudí, chce ešte aj zničiť tých, ktorí sa dennodenne problémom ľudí venujú,“ uviedla poslankyňa za PS Lucia Plaváková.

Zároveň poukázala na to, že koaličná SNS predložila na rokovanie parlamentu návrh, ktorý chce po vzore Maďarska „nálepkovať“ mimovládne organizácie financované zo zahraničia. Všetky návrhy, ktoré útočia na mimovládne organizácie, sú podľa Plavákovej ohrozujúce nielen pre ľudí, ktorým pomáhajú, a aj pre rozvoj spoločnosti.

Minister práce a podpredseda strany Hlas Erik Tomáš minulý týždeň vyhlásil, že Hlas by nesúhlasil so zrušením tejto dvojpercentnej asignačnej dane. Návrh podľa neho ani nie je súčasťou pripravovaného konsolidačného balíčka.

(tasr)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok