SNS: Zamestnávateľ by mal poskytovať príspevok na športovú činnosť detí zamestnanca

Poslanci SNS Milan Garaj, Andrej Danko a Dagmar Kramplová predložili návrh zákona, ktorý by nariadil zamestnávateľom povinnosť prispievať deťom svojich zamestnancov na športovú aktivitu v maximálnej výške 275 eur ročne na všetky zamestnancove deti. Povinnosť by sa dotkla firiem s viac ako 49 zamestnancami.

Vo¾by23: Predvolebná diskusia AZZZ SR s politikmi na hospodárske témy Andrej Danko. Foto: Pavol Zachar/TASR

„Zavedenie tejto povinnosti vychádza z analýzy súčasných trendov v oblasti verejného zdravia a zistení, ktoré naznačujú, že nedostatočná fyzická aktivita v detstve vedie k nárastu chronických ochorení, ako sú obezita a cukrovka, už v ranom veku. Návrh zákona preto podporuje účasť detí na organizovaných športových aktivitách, čím sa zabezpečí nielen ich fyzický, ale aj psychický rozvoj,“ uviedli poslanci v predloženom materiáli.

Návrh zákona nadväzuje na súčasnú legislatívu, ktorá dáva zamestnávateľom možnosť poskytovať takýto príspevok.

Novela zavádza túto povinnosť ako záväznú, čo má za cieľ zvýšiť počet detí zapojených do pravidelných športových aktivít. Koaliční poslanci predpokladajú taktiež pozitívny hospodársky vplyv na športové organizácie, v ktorých by malo dôjsť k zvýšeniu ekonomickej aktivity.

(tasr)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok