Dve Britky prehovorili pre BBC: Andrew Tate nás znásilnil a škrtil

Ženy v rozhovore prezradili detaily násilných činov, z ktorých obviňujú bratov Tateovcov. Tí obvinenia odmietajú, starší z bratov tvrdí, že nemá v povahe ubližovať druhým.

Andrew Tate. Foto: Instagram/cobratate Andrew Tate. Foto: Instagram/cobratate

Bratia Tateovci v súčasnosti čelia ďalším obvineniam v Rumunsku. Sú obvinení z obchodovania s ľuďmi a z vytvárania organizovanej skupiny sexuálne vykorisťujúcej ženy. V prípade preukázania viny im hrozí desať rokov za mrežami, obaja však obvinenia popierajú.

V novom programe BBC Panorama dve Britky, ktoré nie sú zapojené do prípadu proti bratom Tateovcom v Rumunsku, poskytli podrobné svedectvá o údajnom znásilnení a sexuálnom násilí zo strany Andrewa. Obvinenia pochádzajú z obdobia pred najmenej 10 rokmi, keď Tate žil v britskom Lutone. Ďalšia Britka vzniesla nové obvinenie zo znásilnenia aj voči Tristanovi, pričom uviedla, že jej priložil ruky na krk.

Anna – ako ju pomenovala BBC – povedala, že v roku 2013 chodila s Andrewom Tateom v Lutone. Po niekoľkých schôdzkach podľa jej slov prišla k nemu domov. Tvrdí, že ju znásilnil a po útoku jej posielal textové správy a hlasové správy o znásilnení a sexuálnom násilí. „Som zlý človek? Pretože čím viac sa ti to nepáčilo, tým viac sa to páčilo mne,“ znie jedna z nich. V správe ďalej údajne napísal, „milujem, keď ťa znásilňujem“.

Tate sa pre BBC odmietol vyjadriť. V roku 2014 Anna o údajnom útoku informovala políciu. Podobné obvinenia vzniesli aj ďalšie dve ženy.

V roku 2019 spis odoslali na prokuratúru, no pre nedostatok dôkazov nevzniesli obvinenia. Veľmi podobný príbeh opísala aj ďalšia žena z Lutonu.

BBC údajne vie o piatich ženách zo Spojeného kráľovstva, ktoré zažili podobný scenár. Tate v rozhovore minulý rok tieto obvinenia poprel. „Viem, že som nikdy nikomu neublížil. Nemám v povahe ubližovať ľuďom,“ povedal.

(mas)