Envirorezort vyhlásil výzvu na zvýšenie účinnosti a modernizáciu úpravní vôd

Alokovaných je viac ako 44 miliónov eur z Programu Slovensko pre roky 2021 až 2027.

water-2057924_640 Ilustračná snímka vodovodu. Foto: Pixabay.com

„V rámci výzvy budú podporené projekty úpravy pitnej vody v upravovaniach vôd v dostatočnom objeme a kvalite pre obyvateľstvo, a to so zameraním na riešenie problémov najmä s eutrofizáciou vôd, antimónom, mikrobiológiou a biológiou v prípade úpravní povrchových vôd a riešenia problémov s kvalitou vody v prípade úpravní vôd pre podzemné vody,“ priblížilo ministerstvo životného prostredia.

Medzi podporované aktivity projektu podľa rezortu patrí najmä výstavba, ale aj modernizácia úpravní vôd.

„Pri výstavbe nových úpravní vôd sa počíta napríklad s vybudovaním prívodných potrubí od vodného zdroja, prívodných potrubí napojenia na vodovodný systém, ale tiež technickým a technologickým vybavením za účelom úpravy vody,“ vysvetlil rezort.

Pri modernizácii úpravne vôd budú oprávnenými aktivitami stavebné úpravy, resp. stavby stavebných objektov úpravne vôd, ako aj technické a technologické vybavenie za účelom úpravy vody.

(tasr)


Svedok našich dejín, hrad Sivý Kameň, ktorý vyrástol na ľavom brehu rieky Nitra v polovici 14. storočia, odhalil jedno z jeho ďalších tajomstiev.
Prejsť na článok
Poslanec Huliak sa ospravedlnil ženám za svoj výrok, no zároveň bránil svoje slová a kritizoval oponentov za polarizujúci jazyk.
Prejsť na článok
Podpredseda Hizballáhu Nabíl Kaúk a veliteľ Alí Karakí zahynuli pri izraelských útokoch v Beirúte, pričom armáda potvrdila smrť viacerých predstaviteľov hnutia.
Prejsť na článok
Bývalí predsedovia parlamentu Béla Bugár a Pavol Hrušovský odsúdili, že Plaváková odmietla odstrániť nálepky ideologického hnutia zo svojho notebooku.
Prejsť na článok
Vo voľbách do rakúskeho parlamentu získala FPÖ 29,1% hlasov, Zelení a NEOS sa dostali do koalície, otázka vlády ostáva otvorená.
Prejsť na článok
Na Queer Political Human Rights Conference vystúpili Olaf Scholz a Thomas Haldenwang, pričom akciu spestrila drag šou a vystúpenie kapely The Snake Boys.
Prejsť na článok
Plánovaný Orechovský most v Trenčíne čaká na vyjadrenie úradu, jeho výstavba sa začne až po získaní eurofondov.
Prejsť na článok
Rast reálnych miezd a dlh eurozóny ukazuje, ako inflácia ovplyvňuje naše financie, pričom dlh k HDP klesol z 90,8 na 88,6 percenta.
Prejsť na článok
Text analyzuje, ako sa súčasná spoločnosť vyrovnáva s odloženou dospelosťou a infantilizáciou, pričom problémy sa prenášajú aj do politiky.
Prejsť na článok