Druhý samit o Ukrajine v novembri napokon nebude

Nie je to tak dávno, čo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj avizoval aj za prítomnosti Ruskej federácie druhý mierový samit v novembri, ktorého predmetom má byť riešenie rusko-ukrajinskej vojny. Začiatkom októbra je však situácia iná.

Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Pre ukrajinský denník Telegraf Darja Zarivnová, poradkyňa vedúceho prezidentskej kancelárie Ukrajiny povedala, že sa v novembri mierový samit neuskutoční.

„Ale všetko pre jeho priebeh by už malo byť pripravené. Zatiaľ sa ku každému bodu programu konajú tématické konferencie, ktoré skončia prijatím komuniké. Hlavné závery tohto komuniké sa stanú základom pre budúci mierový plán druhého samitu,“ cituje poradkyňu české Echo24 s tým, že posledná tématická konferencia sa bude konať 30. a 31. októbra v Kanade.

Obsahom poslednej konferencie k prijatiu komuniké budú humanitárne otázky.

(max)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok