Krajský súd zrušil odsudzujúci rozsudok Pavla Ruska v kauze "Maják nádeje"

Niekdajší minister hospodárstva a riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko čelí pre azylové centrum pre týrané deti obvineniam zo subvenčného podvodu.

Na snímke vpravo obžalovaný Pavol Rusko a vľavo jeho obhajca Marek Para počas pojednávania na Okresnom súde (OS) Bratislava I v kauze Maják nádeje 7. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann Na snímke vpravo obžalovaný Pavol Rusko a vľavo jeho obhajca Marek Para. Foto: TASR/Martin Baumann

Bratislavský krajský súd zrušením odsudzujúceho rozsudku pre Pavla Ruska na neverejnom zasadnutí tak vec opäť vrátil bratislavskému mestskému súdu na konanie a rozhodnutie. Informovala o tom televíza Joj.

Advokát obžalovaného Marek Para uviedol, že už na prvom stupni rozhodovania mali viacero výhrad k rozsudku a priebehu konania. „Boli sme sklamaní, že prvý stupeň nevyhodnotil celý rozsah dokazovania a námietok tak, ako sme ich uvádzali, čo v súčasnosti svojím rozhodnutím nahradil Krajský súd v Bratislave,“ konkretizoval Para.

Ako píše televízia, dôvodom rozhodnutia senátu je skutočnosť, že zistil nedostatočne vykonané dokazovanie a rozhodol tak aj z dôvodu, že sa súd prvého stupňa nevysporiadal s obhajobou. Rozhodnutie je právoplatné.

Kauza „Maják nádeje“ sa týka peňazí určených na pomoc zraniteľným rodinám z Ústredia práce i Bratislavského samosprávneho kraja, ktoré si mal podľa prokurátora Rusko privlastniť. Celkovo ide o čiastku 101-tisíc eur. Podľa prokuratúry z peňazí najprv zaplatil muzikál v Prahe, ktorý si v roku 2015 prišiel pozrieť aj Marián Kočner.

(max)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok