Trump podnikne kroky pre mier na Ukrajine okamžite po zvolení, tvrdí Viktor Orbán

Na tlačovej konferencii v Štrasburgu maďarský premiér vyjadril svoju podporu Donaldovi Trumpovi a zdôraznil, že rozdiel medzi zahraničnou politikou Trumpa a súčasnej demokratickej administratívy je zásadný.

Donald Trump, maïarský premiér Viktor Orbán Donald Trump a Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Maďarský premiér vyhlásil, že Trump začne konať okamžite ešte pred inauguráciou, čo znamená, že európski lídri nebudú mať čas na dlhé úvahy a musia okamžite reagovať, referuje server Politico.

„Budeme oslavovať Trumpovo víťazstvo niekoľkými fľašami šampanského,“ vyhlásil Orbán, čím otvorene vyjadril svoje sympatie k bývalému americkému prezidentovi.

Podľa Orbána bude neformálny samit európskych lídrov, ktorý sa uskutoční 7. novembra v Budapešti, najvhodnejšou príležitosťou diskutovať o výsledku volieb v USA a o tom, ako reagovať na možné Trumpove kroky smerujúce k ukončeniu vojny na Ukrajine.

(mm)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok