SNS vyzýva Dolinkovú k bezodkladnému stretnutiu so zdravotníckymi odborármi

Národniari vyzývajú odchádzajúcu ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas), aby sa bezodkladne stretla s Lekárskym odborovým združením na čele s jeho predsedom Petrom Visolajským, ako aj so zástupcami iných odborových organizácií.

Vo¾by24: Andrej Danko odstúpil z boja o Prezidentský palác Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Je nepredstaviteľné, ako za celý kalendárny rok nemala Zuzana Dolinková žiadne stretnutie s týmito predstaviteľmi, ktorých včera musel prijať prezident SR,“ vyhlásila riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová a dodala, že Dolinková zatiaľ zostáva vo funkcii, preto je povinná vypočuť si návrhy šetrenia peňazí v zdravotníctve.

V rezorte sa podľa nej zbytočne míňa pri nakupovaní liekov alebo pri pasportizácii zariadení CT. Ministerka podľa za rok vo funkcii nepredložila žiadne riešenie.

„Zuzana Dolinková stratila vo funkcii ministerky zdravotníctva rok. Ak bude dlhodobo ignorovať názory stavovských organizácií, je plne zodpovedná ona, ako aj tí, ktorí ju nominovali, za to, v akom stave je zdravotníctvo,“ vyhlásila Škopcová

Vyhlásenie prezidenta Petra Pellegriniho „o vrátení konsolidačného balíčka“ berie strana na vedomie. Ako hovorkyňa národniarov podotkla, za škody na kapitálových trhoch ponesie v prípade nepodpísania legislatívy plnú zodpovednosť.

„Veríme, že prezident SR prestane s útokmi na vládu Roberta Fica (Smer) a bude sa sústrediť na svoje protokolárne povinnosti a nebude nahrádzať prácu Zuzany Dolinkovej,“ dodala Škopcová.

(tasr)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok