Odídenkyňa z KDH Holečková rokuje s PS, SaS aj Demokratmi. Na rozhodnutie potrebuje čas

Martina Holečková (nezaradená) odišla zo strany kresťanských demokratov pred tromi týždňami. Priznala, že nesúhlasila s vysielaným posolstvom KDH, napríklad aj pre "problém" spolupracovať s PS a SaS.

222398534483_324587790284568_7159307181259856698_n Martina Holečková. Foto: FB/Martina Holečková

V nedávnom rozhovore v relácii Diskusný klub so Šimonom Žďárskym Holečková povedala, že je presvedčená o potrebe spolupráce súčasnej opozície.

„Mala by jednoducho ľuďom na Slovensku ukázať, že dokážeme spolupracovať aj v opozícii a sme jasnou alternatívou, ktorá tu o tri roky bude a ponúkne pevnú vládu,“ vyslovila s tým, že nepochopila trebárs odmietavý postoj KDH k protestom organizovaným PS a SaS.

Tiež mala pocit, že KDH bude „otvorenejšia a umiernená konzervatívna strana“.

Aj keď prešlo už niekoľko dní od jej odchodu z Kresťanskodemokratického hnutia, potrebuje priestor na rozhodnutie, do ktorej strany vstúpi. Je pritom verejne známe, že rokuje s PS, SaS i Demokratmi.

„Potrebujem si to s tými stranami prejsť. Otvorene hovorím, že som nemyslela, že z KDH niekedy odídem, nemala som ‚exit plán‘. Teraz som nezaradená a dôležité je, aby som si s predstaviteľmi jednotlivých strán povedala, kde sa vidia o dva-tri roky, akú politiku chcú robiť,“ odpovedala Holečková.

Dodala, že potrebuje tiež cítiť, že je „kompatibilná s ich videním sveta a politiky“. Vníma, že PS sa snaží posunúť „niekde do stredu“, ale to, že to hovoria, jej nestačí. Chce vedieť kroky do budúcna. „Aj Demokrati je strana, ktorá je iná, ako keď ju viedol pán Heger,“ zhodnotila poslankyňa.

(max)