Polícia na západe Nemecka postrelila a zadržala 38-ročného Iračana

Polícia v západonemeckom meste Krefeld postrelila a zadržala 38-ročného Iračana, ktorý chcel podpáliť miestne kino, uviedol v noci na piatok hovorca polície. Informovala o tom agentúra DPA.

nemecka_policia_uzavrela_cast_dialnice_zrejme_ozbrojeny_muz_zajal_dvoch_vodicov_autobusu_1 Nemecká polícia, ilustračný obrázok. Foto: TASR/DPA

Polícia muža postrelila vo vstupnej sále kina, následne bol odvezený na ošetrenie do nemocnice. Pri zákroku sa nikto ďalší nezranil.

Postrelený muž žil v meste Krefeld ležiacom neďaleko Düsseldorfu, vyhlásila polícia z Essenu, ktorá prebrala vyšetrovanie.

Incident sa odohral vo štvrtok okolo 19:50 h SELČ, keď polícia prijala hlásenia o troch požiaroch: horel byt, zaparkované vozidlo a kancelárska budova. Predpokladá sa, že požiare boli úmyselne založené v približne rovnaký čas. Nikto pri nich nebol zranený.

Motív mužovho konania nebol bezprostredne známy a je predmetom vyšetrovania. Polícia predpokladá, že nešlo o teroristický útok. Prípadom sa zaoberá kriminálna polícia, ktorá bude zisťovať motív mužovho konania a tiež prípadnú súvislosť trojice požiarov s podozrivým mužom.

(tasr)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok