Žena si pomýlila grécku vlajku s izraelskou, ľudí obvinila z podpory genocídy

Bizarný incident sa stal v americkom meste Montclair v štáte New Jersey. Žena protestujúca proti politike Izraela v Palestíne si pomýlila vlajku židovskej krajiny s gréckou.

Protestujúca strhala z reštaurácie grécke vlajočky Protestujúca strhala z reštaurácie grécke vlajočky. Foto: reprosnímka X.com/Ambamelia

Celá udalosť sa odohrala pri tamojšej gréckej reštaurácii, ktorá bola ozdobená množstvom gréckych vlajočiek.

Rozohnená protestujúca ich však považovala za izraelské a s výkrikmi „slobodu Palestíne, toto je genocída“ ich začala strhávať a obvinila obsluhu reštaurácie z podpory násilia. „Oni (Izraelčania) zabíjajú deti,“ kričala.

Zmätení muž a žena, ktorí vyšli z reštaurácie, najprv nechápali, o čo ide, ale o chvíľu žene vysvetlili, že na reštaurácii majú vyvesené grécke a nie izraelské vlajky. Žena si následne uvedomila chybu, avšak slová ospravedlnenia vo videu nepočuť.

@ambamelia #fyp #viral ♬ original sound – Ambzz

Zaujímavé je, že ho na sociálnej sieti TikTok následne zverejnila samotná protestujúca. V komentároch, ktorých sa pod videom za 16 hodín nazbieralo viac ako 6000, sa jej mnohí diskutujúci čudujú, ako sa mohla takto pomýliť, keď ide jasne o reštauráciu s gyrosom.

Ďalší sa jej pýtajú, prečo video vlastne zverejnila a upozorňujú ju, že majitelia na ňu mohli zavolať políciu.

(bra)


Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok