Pri búraní domu si prisvojil archeologické pamiatky, polícia ho obvinila

Pamiatkovému úradu spôsobil škodu vo výške 3082 eur 40-ročný muž z Ukrajiny. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

463338293_854930080167760_5669858020751317229_n Pri búraní domu si prisvojil archeologické pamiatky, polícia ho obvinila. Foto: FB/PZ BA

Muž podľa polície počas búrania domu v obci Píla v okrese Pezinok zobral a premiestnil náhrobné kamene, ktoré mal uschované niekoľko mesiacov v obci Tureň v okrese Senec.

„Po ich nájdení boli dva náhrobné kamene podrobené znaleckému skúmaniu a bola im zistená historická hodnota, keďže boli z roku 1885,“ vysvetlila hovorkyňa bratislavskej polície Jana Šimunková.

Okresného riaditeľstvo Policajného zboru v Pezinku mu vznieslo obvinenie z trestného činu poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva.

(tasr)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok