Rusko vraj cvičí na Ďalekom východe viac ako 10-tisíc vojakov z KĽDR

Ide o ďalšiu zo širokého radu nepotvrdených správ, podľa ktorých sa jednotky režimu Kim Čong-una priamo zapoja do konfliktu štáte hraničiacom so Slovenskom.

Putin v Severnej Kórei Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a severokórejský vodca Kim Čong-un si podávajú ruky pred rozhovormi v Pchjongjangu 19. júna 2024. Foto: TASR/AP

Rusko v súčasnosti cvičí na Ďalekom východe viac ako 10-tisíc severokórejských vojakov. Uviedol to nemenovaný zdroj z ukrajinskej armády pre tamojšiu tlačovú agentúru RBK-Ukrajina.

Podľa zdroja sa severokórejská armáda pripravuje na nasadenie v pohraničných oblastiach pri Ukrajine a jej príslušníci majú byť vyškolení aj na rotáciu ruských jednotiek, ktoré sa nachádzajú mimo frontu a ktoré by sa tak uvoľnili pre bojové operácie.

Viaceré ukrajinské médiá v utorok informovali, že Rusko už zo severokórejských vojakov formuje špeciálny buriatský prápor založený na 11. samostatnej výsadkovej útočnej brigáde, ktorý má pozostávať z približne 3-tisíc mužov.

Upozorňujeme, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

(tod)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok